Zobacz wideo: Nowa jadłodzielnia WSG w Bydgoszczy
Frymark bydgoski to już stały punkt niedzielnych zakupów, robionych przez mieszkańców ceniących sobie ekologiczną żywność, kupowaną wprost od gospodarzy i lokalnych producentów. Nie inaczej było podczas drugiego w nowym roku jarmarku, odbywającego się w centrum Bydgoszczy.
Na stoiska frymarkowych wystawców nie brakowało np. zakwasów, przetworów, serów, wędlin, świeżych wypieków, w tym ekologicznego pieczywa. Jak zwykle było coś smacznego i oryginalnego dla łasuchów - makaroniki w przeróżnych smakach i kolorach, ciasta i wiosenne torciki. Oczywiście, były świeże jaja, warzywa. W ofercie żywności nieprzetworzonej także rzodkiewka w paru rodzajach, słonecznik, groszek, a nawet mix z kwiatami jadalnymi. Ponadto, makarony, herbaty, zioła, przyprawy i wiele innych.
Również rękodzielnicy mieli do zaoferowania nie tylko ciepłe, ręcznie robione czapki, chusty czy rękawiczki. Wśród wystawców naturalnych kosmetyków obecne tradycyjnie już było bydgoskie Muzeum Mydła i Historii Brudu.
Polecamy także
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Projektant gwiazd ostro o stylu Liszowskiej. "Stała się obłym prostokątem"
- Wiemy, ile osób głosowało na Dagmarę Kaźmierską! Tego Pavlović nie przewidziała
- Zadymy na urodzinach uczestniczki "Rolnika". Karetka pogotowia, gaz pieprzowy. Szok!
- Dni Gąsowskiego w "TTBZ" są policzone?! TAKĄ niespodziankę zgotowała mu produkcja!