Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Paweł Stawicki miał 26 lat, kiedy został szefem kuchni...
fot. Tomasz Czachorowski

Bydgoscy restauratorzy z sukcesami. Scoria okrzyknięta najlepszym debiutem, Ogród Smaków karmi gości targów Expo 2020 w Dubaju

Paweł Stawicki miał 26 lat, kiedy został szefem kuchni restauracji Mercato w hotelu Hilton Gdańsk. Odbył staże w renomowanych lokalach mogących poszczycić się gwizdkami Michelin: Maaemo w Oslo, The Greenhouse w Londynie, RAW w Taipei, Atelier Amaro w Warszawie. Pochodzi z Kujaw i Pomorza, kształcił się w Grudziądzu. Po 14 latach pracy w Gdańsku (przerywanej okresami zbierania doświadczeń za granicą), przeniósł się do Bydgoszczy. Trwa dopracowywanie do perfekcji projektu pod nazwą Scoria, ale zespołowi marzy się, by tworzyć kolejne restauracje.

Zobacz również

Tygodniowy przegląd prasy w Miliczu, (21.04-27.04.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Miliczu, (21.04-27.04.2024)

Tygodniowy przegląd prasy w Warce, (21.04-27.04.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Warce, (21.04-27.04.2024)

Polecamy

Diamentowa Liga pełna emocji i... zamieszania. Bez rekordów świata w Szanghaju

Diamentowa Liga pełna emocji i... zamieszania. Bez rekordów świata w Szanghaju

Superścieżka rowerowa liczy całe 6 kilometrów - komentuje Jarosław Reszka

Superścieżka rowerowa liczy całe 6 kilometrów - komentuje Jarosław Reszka

Anna Mackiewicz na drugim miejscu listy Lewicy w wyborach do Europarlamentu

Anna Mackiewicz na drugim miejscu listy Lewicy w wyborach do Europarlamentu