Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Paweł Stawicki miał 26 lat, kiedy został szefem kuchni...
fot. Tomasz Czachorowski

Bydgoscy restauratorzy z sukcesami. Scoria okrzyknięta najlepszym debiutem, Ogród Smaków karmi gości targów Expo 2020 w Dubaju

Paweł Stawicki miał 26 lat, kiedy został szefem kuchni restauracji Mercato w hotelu Hilton Gdańsk. Odbył staże w renomowanych lokalach mogących poszczycić się gwizdkami Michelin: Maaemo w Oslo, The Greenhouse w Londynie, RAW w Taipei, Atelier Amaro w Warszawie. Pochodzi z Kujaw i Pomorza, kształcił się w Grudziądzu. Po 14 latach pracy w Gdańsku (przerywanej okresami zbierania doświadczeń za granicą), przeniósł się do Bydgoszczy. Trwa dopracowywanie do perfekcji projektu pod nazwą Scoria, ale zespołowi marzy się, by tworzyć kolejne restauracje.

Zobacz również

Industria w finale Orlen Superligi. Krzysztof Lijewski ocenił mecz z Chrobrym [FOTO]

Industria w finale Orlen Superligi. Krzysztof Lijewski ocenił mecz z Chrobrym [FOTO]

Wisła Kraków. Zrobili swoje, a teraz akcja finał Pucharu Polski rusza na dobre

Wisła Kraków. Zrobili swoje, a teraz akcja finał Pucharu Polski rusza na dobre

Polecamy

Iga Świątek zalicza debiut. Polka na okładce legendarnej gry

Iga Świątek zalicza debiut. Polka na okładce legendarnej gry

Aluron CMC Warta Zawiercie wyrównała. Mistrz Polski nie wykorzystał sytuacji

Aluron CMC Warta Zawiercie wyrównała. Mistrz Polski nie wykorzystał sytuacji

Blamaż Biało-Czerwonych na ME. Brak medalu w judo

Blamaż Biało-Czerwonych na ME. Brak medalu w judo