MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tych produktów nie łącz z truskawkami. To połączenie może być niebezpieczne

OPRAC.:
Justyna Trawczyńska
Justyna Trawczyńska
Wideo
od 16 lat
Truskawki to zdrowe owoce, które zawierają wiele witamin i składników odżywczych. Warto po nie sięgać szczególnie w sezonie, kiedy możemy kupić rodzime truskawki. Słodkie i soczyste owoce możemy jeść samodzielnie jako przekąskę ale doskonale nadają się do deserów czy przetworów. Nie ze wszystkimi produktami powinniśmy je łączyć. Oto nienajlepsze dla zdrowia połączenia z truskawkami.

Truskawki są prawdziwymi bombami witaminowymi, dostarczając naszemu organizmowi mnóstwa cennych składników. Zawierają one więcej witaminy C niż cytryny, co czyni je doskonałym wyborem na wzmocnienie odporności. Witaminy z grupy B, witamina A, E, i K, a także bromelina, wspierająca trawienie i regenerację mięśni, to kolejne argumenty przemawiające za włączeniem truskawek do diety.

Mimo wielu zalet, truskawki mogą być niebezpieczne dla osób z alergią. Ich spożywanie może prowadzić do problemów żołądkowych oraz zmian skórnych. Osoby, które mają alergię, powinny więc podchodzić do spożywania truskawek z ostrożnością, a w razie wątpliwości skonsultować się z lekarzem.

Jedząc owoce musimy pamiętać o kilku zasadach. Przede wszystkim aby jeść je na 30 minut przed posiłkiem lub przynajmniej 1-2 godziny po.

Oto produkty, których nie powinno się łączyć z truskawkami

W galerii poniżej zobaczcie, czemu niektórych produktów nie powinno się łączyć z truskawkami:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski