3 z 5
Poprzednie
Następne
Takie są najlepsze przepisy na zupy owocowe. Dieta na gorące dni. Podawaj na ciepło lub zimno
Zupa owocowa z miodem i makaronem
Składniki:
1 szklanka wydrylowanych wiśni
pół szklanki malin
pół szklanki borówek amerykańskich
800 ml wody
2 łyżki miodu naturalnego
3 łyżki cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
makaron
Sposób przyrządzenia:
Owoce w garnku zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz gaz na minimum, odczekaj chwilę i dodaj miód oraz sok z cytryny. Gotuj przez 10 minut.
W niewielkiej ilości wody rozpuść mąkę ziemniaczaną (lub kukurydzianą) i wlej do zupy, ciągle mieszając.
Podawaj na ciepło lub zimno, dekorując zupę kleksem śmietany i listkami mięty.
Zobacz przepisy na zupę z truskawek i zupę z jagód >>>