https://expressbydgoski.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Takie są ceny warzyw na targowiskach. Pietruszka w Kowalu kosztuje 4 zł, a w Chełmży 8 zł za kilogram

Agnieszka Romanowicz ([email protected])
Najmniej - 12 zł za kilogram papryki czerwonej - zapłacimy na targowiskach w Koronowie i Wąbrzeźnie. Najwięcej - 15 zł - w Inowrocławiu i Szubinie.
Najmniej - 12 zł za kilogram papryki czerwonej - zapłacimy na targowiskach w Koronowie i Wąbrzeźnie. Najwięcej - 15 zł - w Inowrocławiu i Szubinie. Pixabay
Odżywiamy się coraz zdrowiej i coraz drożej, bo ceny świeżych warzyw rosną. Za kilogram czerwonej papryki lub brukselki trzeba zapłacić tyle, co za kilogram surowego mięsa. Sprawdzamy, ile kosztują warzywa na targowiskach w województwie kujawsko-pomorskim.

Warzywa są bardzo ważnym składnikiem ludzkiego pożywienia. Są dla nas podstawowym źródłem składników mineralnych, witamin C i A oraz błonnika.

Na świecie jest co najmniej 250 gatunków warzyw, w Polsce jemy około 50. Popyt na nie rośnie, a wraz z nim rosną ceny. Jednak wygląda to różnie na targowiskach w województwie kujawsko-pomorskim.

Sprawdzamy bieżące notowania warzyw w regionie. Zobaczcie w naszej galerii.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Rolnictwo

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski