- Zanim zabiorę się za gotowanie, najpierw zajrzę do pałacu, w którego wnętrzach zachowało się wiele oryginalnych elementów. Budowę pałacu zakończono w 1912 roku. W tamtym czasie był to bardzo nowoczesny obiekt – mówi Rafał Godziemski. A jak jest tam dziś?
Sprawdźcie razem z nami i zobaczcie, jak to miejsce zainspirowało naszego mistrza kuchni.
Na talerzu dziś…

Peklowane żeberka z grilla
Zapeklowane wcześniej żeberka KIER
Marynata
- Krem balsamiczny
- 4 ząbki czosnku
- Łyżka musztardy sarepskiej OCETIX
- Łyżka miodu
- 3 łyżki oleju
- Sok z połówki pomarańczy
- Pieprz czarny CYKORIA
- Papryka wędzona słodka CYKORIA
- Pieprz ziołowy CYKORIA
- Tymianek CYKORIA
Dodatki
- Cebula
- Kilka boczniaków
- Papryka
- Świeży rozmaryn
- Ząbek czosnku
- Kieliszek czerwonego wina
- 2-3 łyżki sosu sojowego
- Kilka listków mięty
- 2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
Odcinek powstał we współpracy z:
Polskie Przetwory
Cykoria
Kier