5 z 8
Przy obgotowywaniu grzybów warto wodę doprawić sokiem z...
fot. unsplash.com

Nie dodajesz soku z cytryny ani kwasku cytrynowego

Przy obgotowywaniu grzybów warto wodę doprawić sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym. Cytryna zapobiega czernieniu grzybów.

6 z 8
Warto mieć na uwadze, że grzyby są neutralne w smaku. Im...
fot. unsplash.com

Za mało przypraw w marynacie

Warto mieć na uwadze, że grzyby są neutralne w smaku. Im więcej przypraw, tym smak będzie głębszy i bogatszy. Warto dodać kilka łyżeczek cukru, z kilka ziaren ziela angielskiego, parę liści laurowych, opcjonalnie marchew i cebulkę.

7 z 8
Grzyby warto pasteryzować, aby mieć pewność, że się nie...
fot. unsplash.com

Brak pasteryzacji

Grzyby warto pasteryzować, aby mieć pewność, że się nie zepsują, a wszystkie drobnoustroje zostaną usunięte. Dotyczy to zwłaszcza osób, które stosują mniejszą ilość octu w zalewie.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Wielki horoskop na majówkę 2025. Oto specjalna przepowiednia wróżki Cassandry

Wielki horoskop na majówkę 2025. Oto specjalna przepowiednia wróżki Cassandry

„Bydgoscy Patrioci” zorganizowali wiec w obronie tradycyjnych wartości

„Bydgoscy Patrioci” zorganizowali wiec w obronie tradycyjnych wartości

Polecamy

„Bydgoscy Patrioci” zorganizowali wiec w obronie tradycyjnych wartości

„Bydgoscy Patrioci” zorganizowali wiec w obronie tradycyjnych wartości

Z kim spotyka się Onur Tuna? Alihan z serialu "Zakazany owoc" i jego urocza Yasemin

Z kim spotyka się Onur Tuna? Alihan z serialu "Zakazany owoc" i jego urocza Yasemin

W Bydgoszczy ma powstać azyl dla zwierząt dzikich i egzotycznych

W Bydgoszczy ma powstać azyl dla zwierząt dzikich i egzotycznych