1 z 8
Przewijaj galerię w dół

fot. unsplash.com
Marynowanie grzybów to świetny sposób na przedłużenie trwałości tych leśnych darów. Unikaj tych popularnych błędów, by cieszyć się ich smakiem przez cały rok >>>
2 z 8

fot. unsplash.com
Źle przygotowane grzyby
Grzyby powinny zostać dokładnie oczyszczone zaraz po zakończeniu zbiorów, a nadpsute fragmenty, przebarwienia - odkrojone. W przeciwnym razie ewentualni lokatorzy mogą przemieścić się z jednego grzyba na drugi.
3 z 8

fot. unsplash.com
Uszkodzone słoiki i nakrętki
Jeżeli słoiki będą nadpęknięte, wyszczerbione, a nakrętki powyginane, istnieje duże ryzyko, że marynowane grzybki się zepsują.
4 z 8

fot. unsplash.com
Za mało soli przy obgotowywaniu
Na 4 litry wody należy dodać co najmniej trzy łyżki soli. W przeciwnym razie grzyby będą niesmaczne.