1 z 8
Przewijaj galerię w dół
Marynowanie grzybów to świetny sposób na przedłużenie...
fot. unsplash.com

Marynowanie grzybów to świetny sposób na przedłużenie trwałości tych leśnych darów. Unikaj tych popularnych błędów, by cieszyć się ich smakiem przez cały rok >>>

2 z 8
Grzyby powinny zostać dokładnie oczyszczone zaraz po...
fot. unsplash.com

Źle przygotowane grzyby

Grzyby powinny zostać dokładnie oczyszczone zaraz po zakończeniu zbiorów, a nadpsute fragmenty, przebarwienia - odkrojone. W przeciwnym razie ewentualni lokatorzy mogą przemieścić się z jednego grzyba na drugi.

3 z 8
Jeżeli słoiki będą nadpęknięte, wyszczerbione, a nakrętki...
fot. unsplash.com

Uszkodzone słoiki i nakrętki

Jeżeli słoiki będą nadpęknięte, wyszczerbione, a nakrętki powyginane, istnieje duże ryzyko, że marynowane grzybki się zepsują.

4 z 8
Na 4 litry wody należy dodać co najmniej trzy łyżki soli. W...
fot. unsplash.com

Za mało soli przy obgotowywaniu

Na 4 litry wody należy dodać co najmniej trzy łyżki soli. W przeciwnym razie grzyby będą niesmaczne.

Pozostały jeszcze 3 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz  zdjęcia z meczu i trybun

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz zdjęcia z meczu i trybun

Tłumy bydgoszczan na Festiwalu Roślin. Łuczniczka zaprasza także w niedzielę

Tłumy bydgoszczan na Festiwalu Roślin. Łuczniczka zaprasza także w niedzielę

Kierowca zasnął, auto dachowało. Groźne nocne zdarzenie w Nekli

Kierowca zasnął, auto dachowało. Groźne nocne zdarzenie w Nekli

Zobacz również

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz  zdjęcia z meczu i trybun

Zawisza wreszcie wygrał w Bydgoszczy. Zobacz zdjęcia z meczu i trybun

Tłumy bydgoszczan na Festiwalu Roślin. Łuczniczka zaprasza także w niedzielę

Tłumy bydgoszczan na Festiwalu Roślin. Łuczniczka zaprasza także w niedzielę