5 z 7
Zdania na temat spożywania czerwonego mięsa są podzielone....
fot. pixabay/ zdj. ilustracyjne

Czerwone mięso nie szkodzi zdrowiu? Wszystko na to wskazuje

Zdania na temat spożywania czerwonego mięsa są podzielone. Międzynarodowa Agencja badań nad rakiem (IARC) oraz Światowy Fundusz Badań nad Rakiem (WCRF), twierdzą, że czerwone mięso zwiększa ryzyko zachorowań na raka i zaleca, aby tygodniowo nie spożywać więcej, niż niż 0,5 kg wieprzowiny, wołowiny lub jagnięciny.

6 z 7
Eksperci coraz częściej alarmują, że należy ograniczyć...
fot. pixabay /zdj. ilustracyjne

Czerwone mięso nie szkodzi zdrowiu? Wszystko na to wskazuje

Eksperci coraz częściej alarmują, że należy ograniczyć spożycie czerwonego mięsa nie tylko z powodów zdrowotnych, ale również ze względu na ochronę środowiska. Wielu przekonuje, że spożywanie mięsa należy zmniejszyć o połowę i dwukrotnie zwiększyć konsumpcję warzyw, owoców i orzechów.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Matura w czasach PRL. Zobacz archiwalne zdjęcia z obecnego Kujawsko-Pomorskiego

Matura w czasach PRL. Zobacz archiwalne zdjęcia z obecnego Kujawsko-Pomorskiego

Groźnie na drogach w Kujawsko-Pomorskiem. Wypadki na S5 i na autostradzie A1

Groźnie na drogach w Kujawsko-Pomorskiem. Wypadki na S5 i na autostradzie A1

Polecamy

Matura w czasach PRL. Zobacz archiwalne zdjęcia z obecnego Kujawsko-Pomorskiego

Matura w czasach PRL. Zobacz archiwalne zdjęcia z obecnego Kujawsko-Pomorskiego

Z Bydgoszczy do Frankfurtu w 1,5 godziny, a stamtąd w świat. Lufthansa wystartowała!

Z Bydgoszczy do Frankfurtu w 1,5 godziny, a stamtąd w świat. Lufthansa wystartowała!

Wytańczyć Habanerę to jest sztuka co się zowie.Premiera „Carmen” na otwarcie XXXI BFO

Wytańczyć Habanerę to jest sztuka co się zowie.Premiera „Carmen” na otwarcie XXXI BFO