5 z 8

fot. pixabay (RitaE)
Triki, które warto znać, przyrządzając naleśniki
Ciasto na naleśniki będzie niedobre, jeśli użyjemy nieodpowiedniej mąki. Najlepiej nadaje się mąka pszenna typu 450, 500 oraz 550. Użycie innej mąki może sprawić, że ciasto na naleśniki będzie się rozwarstwiać, nierównomiernie smażyć i rozpadać. Osoby, które nie mogą jeść mąki pszennej, mogą przygotować ciasto na naleśniki przy użyciu mąki gryczanej, kukurydzianej lub jaglanej.
Sprawdź inne rady na udane naleśniki ►►
6 z 8

fot. pixabay (RitaE)
Triki, które warto znać, przyrządzając naleśniki
Jeśli naleśniki mają być na słodko, dodaj minimalną ilość soli oraz do ciasta dosyp cukru waniliowego lub kakao.
Sprawdź inne rady na udane naleśniki ►►
7 z 8

fot. pixabay (congerdesign)
Triki, które warto znać, przyrządzając naleśniki
Jeśli chcemy, by ciasto było puszyste i chrupiące, oddziel żółtka jajka od białek, białka ubij i dopiero ubite dodaj co ciasta.