To już czwarta edycja festiwalu. Warto się było wybrać, bo na parkingu przed Torbydem w mobilnych lokalach gastronomicznych serwowano specjały i dania kuchni niemal z całego świata. W ofercie znalazły się, m.in., burgery, burrito i quesadillas, churrosy, pad thai, szaszłyki, greckie pity czy tak lubiane przez wielu bydgoszczan frytki belgijskie.
Odwiedzający festiwal mogli przyjść tu całymi rodzinami i spróbować również owoców w czekoladzie czy napić się pysznej lemoniady. Organizatorzy zadbali również o relaksującą muzykę i o to, aby mieszkańcy fajnie spędzili tu czas. Nie zabrakło, rzecz jasna, zabaw, konkursów i animacji.
Festiwal inaugurujący sezon food truckowy w Bydgoszczy trwał trzy dni. W piątek (17 marca) lokale na czterech kółkach czynne były do godz. 21. W sobotę (18 marca) organizatorzy zaprosili mieszkańców w godz. 12-21, z kolei w niedzielę (19 marca) w godz. 12-19.
To był bardzo smaczny weekend z food truckami w roli głównej.
Zobacz wideo: W szpitalu dziecięcym usunięto rozległego guza podstawy czaszki
