"Famiglia Per Amici" to niewielka pizzeria, którą prowadzą panowie Mateusz i Dawid, znajomi z dzieciństwa. Mimo że ich restauracja mieści się w zaniedbanym miejscu z utrudnionym dojazdem, podobno urzekła ich lokalizacją. Dlaczego interes nie wypalił i ludzie nie odwiedzają restauracji?
Kuchenne Rewolucje. Famiglia Per Amici w Łodzi zamienia się w Trattoria Bandiera Italiana
Dla Mateusza, kucharza z wykształcenia i zamiłowania, to już drugi lokal, a Dawid wcześniej pracował w salonie fryzjerskim. Po chwilowym powodzeniu pizzeria przestała przynosić dochód. - Łącznie wszystkich długów to będzie gdzieś około 250 tysięcy - mówi jeden z właścicieli lokalu.
Kuchenne Rewolucje. Famiglia Per Amici w Łodzi zamienia się w Trattoria Bandiera Italiana
Na obu wspólnikach ciążą zobowiązania finansowe i spłata kredytów. - Dlaczego masz te długi? - pyta zdziwiona restauratorka, Magda Gessler. - Z własnej głupoty - odpowiada właściciel lokalu.
Zwiastun odcinka "Kuchennych Rewolucji" w Łodzi:
Kuchenne Rewolucje. Famiglia Per Amici w Łodzi zamienia się w Trattoria Bandiera Italiana
Zdesperowani właściciele zdecydowali się na pomoc Magdy Gessler. Restauracja z włoską kuchnią działa od sierpnia ubiegłego roku i nie przynosi dochodów. Jak zwykle w programie nie zabrakło zgrzytów pomiędzy Magdą Gessler a właścicielami lokalu, który potrzebuje pomocy. Czy kuchenne rewolucje udadzą się w Łodzi?
Kuchenne Rewolucje. Trattoria Bandiera Italiana - adres
Restauracja mieści się przy ul. Pabianickiej 115 (wjazd od Familijnej 26) w Łodzi
Zobaczcie kartę dań Trattoria Bandiera Italiana oraz zdjęcia potraw!:
Kuchenne Rewolucje - o programie
Magda Gessler pomaga bankrutującym właścicielom restauracji w Polsce. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany. To produkcja TVN. Obecnie emitowany jest już 17. sezon "Kuchennych Rewolucji". Premierowe odcinki nadawane są na antenie TVN w każdy czwartek o godz. 21.30.Archiwalne można oglądać na tej stronie: Kuchenne Rewolucje TVN
Do programu zgłaszają się restauratorzy, mający problemy z utrzymaniem lokalu. W każdym odcinku Gessler odwiedza jedną restaurację. W ciągu czterech dni uczy właścicieli i personel podstaw pracy. Obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów, np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób, zmienia wystrój wnętrza, prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. Kuchenne rewolucje Magdy Gessler są adaptacją brytyjskiego programu Kitchen Nightmares, którego gospodarzem jest Gordon Ramsay.
zobacz również:
Popek zrezygnuje z "Tańca z gwiazdami"? Nadal leży w szpitalu
Polecamy Państwa uwadze: