
Catering świąteczny przygotowała także Restauracja Pod Dębem. Tu ceny dań wahają się w granicy ok 5-10 zł za porcję zupy (barszcz czysty, krem z borowików, szpinakowo-kurkowa), 15-20 zł za 300 g pierogów (ruskie, ze szpinakiem i fetą, z kapustą i grzybami), 15-20 zł – dania główne (w tym m.in.: karp, pstrąg, dorsz, pieczony łosoś - porcja/100 g, żeberka, zrazy, kotlet de volaille). Także tu nie brakuje zakąsek, jak choćby ryby – po grecku lub w galarecie, sałatki, szynka - po rusku, ze szparagami lub brzoskwinią, tatar z łososia. Ich ceny wahają się od ok. 5 do 14 zł.

W Restauracji Czosnek i Oliwa zamówienia na świąteczne dania złożymy do 20 grudnia. Tu do wyboru mamy m.in. - wśród zup: barszcz czerwony i krem z grzybów leśnych, a oprócz tego - pierogi i uszka, wypieki (chleb, paszteciki), dania na ciepło i na zimno (np. świąteczny bigos, gołąbki wegetariańskie – z kaszą gryczaną, soczewicą i grzybami, zrazy wołowe lub z jelenia, pierś z kaczki, filet z sandacza).

Ceny zup to ok. 30-40 zł za litr. Za dania główne zapłacimy od 40 do 70 zł za 400-500 g. Do wyboru mamy także dodatki, jak: kopytka, kluski szare, kapusta modra, buraczki, ćwikła, sosy, i desery: makowiec lub tort marchewkowy.

Bogatą ofertę przygotowała również bydgoska restauracja Sowa. Tu zamówimy rozmaite przystawki - od ryby po grecku, przez śledzie w śmietanie lub oleju, pasztet - po kluski z makiem i bakaliami. Są też ryby w galarecie limonkowej oraz mięsa na zimno (również w galarecie).