
Już za kilka dni święta Bożego Narodzenia. Sprawdziliśmy kilka wybranych ofert przygotowanych przez restauracje w Bydgoszczy.
Co i za ile można zamówić? ▶

Wśród rozmaitych propozycji cateringowych znajduje się np. restauracja City Hotelu, której oferta obejmuje zakąski rybne i mięsne, zupy oraz dania gorące. W świątecznym menu znajdziemy m.in. ryby w galarecie (kart, pstrąg, sandacz), schab w galarecie lub ze śliwką, pieczoną szynkę, pasztet.

Ceny zakąsek wahają się od 6 do 15 zł za 80 g porcji. Do wyboru mamy też dania główne (porcja 200 g w cenie 9-32 zł), np. zrazy, polędwiczki wieprzowe, pierogi, udziec jagnięcy i zupy (barszcz czerwony, zupa borowikowa). Obok karty tradycyjnej restauracja oferuje również bogaty wybór dań bezglutenowych. Zamówienia przyjmowane są jeszcze do 19 grudnia.

W restauracji Park Hotel zamówimy – oprócz tradycyjnych zup, jak barszcz (z dodatkami) czy grzybowa – dania główne, w tym m.in.: stek z łososia, sandacz w sosie kurkowym, gołąbki wege, pierogi - ruskie lub z kapustą i grzybami (cena: 14-34 zł), zakąski (m.in. śledzie, sandacz marynowany, roladki z wędzonego łososia, ryby w galarecie, sałatki) w cenie od 14 do 34 zł oraz desery: kutia z makiem czy kompot z suszu. Zamówienia można składać do 21 grudnia.