
W Katarynce zamówimy m.in.:
- Krem z rzeżuchy: 12 zł
- Krem chrzanowy: 12 zł
- Żurek: 13 zł
- Pasztecik z mięsem lub soczewicą: 5 zł
- Sałatkę warzywną: 10 zł
- Pasztet wielkanocny/leśny pasztet wegański: 13 zł
- Pierogi do wyboru: z mięsem, z kapustą i grzybami, ze szpinakiem i białym serem, ruskie: 2,5 zł/szt.
- Pierś z gęsi: 26 zł/szt. (250 g)
- Mielone kotlety grzybowe: 9 zł/szt. (65 g)
- Kluski z żurawiną/ze szpinakiem: 7 zł
- Surówki: 6 zł
- Sos tatarski/chrzanowy: 10 zł
Zamówienia przyjmowane są do 31 marca pod nr. tel.: 603 133 794 lub mailowo: [email protected].

W restauracji Ugotowany zamówienia można składać do 30 marca:
- telefonicznie (730 277 292),
- mailowo ([email protected]),
- na miejscu.
Przykładowe dania z oferty wielkanocnej:
- Żurek z klopsikami, suszonymi borowikami i wędzonkami: 14 zł/300 ml
- Czernina z golcami: 13 zł/300ml
- Krem chrzanowy wegetariański z jajkiem w koszulce i słonecznikiem: 16 zł/300ml
- Zraz tradycyjny z wołowiny (100 g) w sosie (60 ml): 16 zł
- Pierś z kurczaka nadziewana borowikami i boczkiem (100 g) w sosie borowikowym z ziołami prowansalskimi (60 ml): 16 zł
- Policzki wołowe w sosie burgundzkim: 20 zł (waga jw.)
- Szynka gotowana w sosie chrzanowym: 15 zł
- Kopytka/Kluski śląskie: 6 zł/200 g
- Groszek z marchewką: 7 zł/200 g
- Pierogi z królikiem/szarpaną kaczką 30 zł/1- szt.

- Biała kiełbasa: 4 zł/100 g
- Kiełbasa z dzika: 6 zł/100 g
- Polędwiczka wieprzowa wędzona: 7 zł/100 g
- Jajko w połowie faszerowane pastą z żółtek z dodatkiem łososia wędzonego i szczypiorku: 3 zł/40 g

- Sernik brûlée ze słonym karmelem: 8 zł/100 g
- Brownie z orzechami: 10 zł/100 g
- Mus z białej czekolady z malinami: 18 zł/130 g