
Święta nadchodzą coraz większymi krokami. Wielu z nas zastanawia się, co postawić na wielkanocnych stołach. Z pomocą przychodzą bydgoskie restauracje, które przygotowały, jak co roku, ofertę cateringową.

W restauracji Sowa zamówienia przyjmowane są do 28 marca. Nr tel.: 52 339 08 28, adres e-mail: [email protected].
Przykładowe dania z wielkanocnego menu:
- Baranek z masła: 5 zł
- Babeczki z pastą łososiową i jajkiem przepiórczym: 7,50 zł/por.
- Pasztet domowy: 37 zł/kg
- Tymbaliki drobiowe: 8 zł/por.
- Szynka z sałatką jajeczną: 8 zł/por.
- Filet z sandacza: 14,50 zł/por.
- Jajka z pastą chrzanową/z pastą wiosenną: 5,50 zł/por (2 połówki)
- Jajka z pastą łososiową: 6 zł/por.
- Sałatka warzywna: 25 zł/kg
- Sałatka ziemniaczana z kiełbasą i ogórkiem: 27 zł/kg
- Barszcz biały z jajkiem, ziemniakami i chrzanem: 30 zł/l
- Żurek z białą kiełbasą i jajkiem: 33 zł/l
- Bigos z wędzonką i grzybami: 30 zł/kg
- Pieczeń rzymska z jajkiem: 39 zł/kg
- Bitki wołowe w sosie śmietanowym: 88 zł/kg
- Kaczka faszerowana jabłkami z sosem śliwkowym, kluski półfrancuskie, kapusta modra: 99 zł/zestaw,

W restauracji Hotelu Bohema w Bydgoszczy zamówienia można składać do 30 marca pod numerem telefonu: 796 594 694, a także drogą mailową (formularz zamówień na stronie internetowej www.hotelbohema.pl).
Przykładowe dania z wielkanocnego menu:
- Talerz mięs na zimno – karkówka ze śliwką, indyk faszerowany, schab nadziewany, galantyna z drobiu: 17 zł/porcja (160 g)
- Pasztet z kaczki i karku wieprzowego z żurawiną: 35 zł/sztuka (foremka 14x9 cm)
- Pasztet wegetariański 35 zł/sztuka (foremka 14x9 cm)
- Kremowe pate z fois gras i wątróbki drobiowej z puree ze śliwki: 32 zł/porcja (150 g)
- Tatar z wołu: 14 zł/porcja (100g)
- Rosół pachnący kilkoma gatunkami mięs z makaronem swojskiego wyrobu: 10 zł/porcja (250 ml)
- Żurek polski taki, że palce lizać: 11 zł/porcja (250 ml)
- Kołduny: 40 zł/kg
- Pasztecik mięsny z ciasta francuskiego 6 zł/szt.

- Gęsie udo konfitowane z sosem z wypieku: 35 zł/porcja (300 g)
- Zrazy wołowe bite faszerowane, sos pieczeniowy: 26 zł/porcja (2 szt.)
- Sakwa Twardowskiego – polędwiczki wieprzowe z grzybami: 23 zł/porcja (2 szt.)
- Boeuf Strogonow: 26 zł/porcja (250 g)
- Biała kiełbasa z Suchar: 45 zł/kg
- Karczemny sernik z bakaliami/Karczemny jabłecznik z bezową pianą i kruszonką (blacha 20×30 cm) – 60 zł