4 z 8
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![► Źródło błonnika: Błonnik obecny w Zucchiolo wspomaga...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/a8/a9/6673fedf276d8_o_large.jpg)
fot. zucchiolo.com
Zucchiolo - nowe warzywo na polskim rynku. Co to jest i jakie ma właściwości? Tak wpływa na zdrowie [1.07.2024 r.]
Takie właściwości ma zucchiolo
► Źródło błonnika: Błonnik obecny w Zucchiolo wspomaga trawienie i pomaga w utrzymaniu zdrowego układu pokarmowego.
► Antyoksydanty: Warzywo to jest bogate w antyoksydanty, które pomagają w walce z wolnymi rodnikami i zmniejszają ryzyko wystąpienia wielu chorób przewlekłych. Neutralizacja wolnych rodników w organizmie, może chronić przed różnymi chorobami przewlekłymi, takimi jak choroby serca i nowotwory. Przeciwutleniacze również wspierają zdrowie skóry i spowalniają procesy starzenia.
► Niski indeks glikemiczny: Dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu, Zucchiolo jest odpowiednie dla osób z cukrzycą, ponieważ pomaga w kontrolowaniu poziomu cukru we krwi.
Zobacz więcej właściwości tego warzywa i poznaj trzy przepisy z zucchiolo >>>