W sobotę (24 czerwca) nie tylko odbywający się w Myślęcinku Runmageddon przyciągnął kibiców i biegaczy, którzy nie boją się ekstremalnych wyzwań. Okazją, by odwiedzić LPKiW był także trwający od piątku trzydniowy zlot food trucków.
Warto było się tu pojawić całymi rodzinami, bo organizatorzy zlotu przygotowali bogatą ofertę.
Potrawy rodem z Meksyku i nie tylko
Mieszkańcy mogli skosztować pyszności z kilkunastu kuchni świata. Niektórzy połączyli odwiedziny na zlocie food trucków ze spacerami.
W furgonetkach, które zjechały do Myślęcinka, serwowane są, m.in., amerykańskie burgery, frytki belgijskie, greckie souvlaki. Można również spróbować potraw rodem z Meksyku czy azjatyckiego makaronu pad thai. Osoby, które lubią zapiekanki i hot dogi, także się nie zawiodą.
Lody tajskie, lemoniada molekularna i ciasteczka churros
Oczywiście, na zlocie nie mogło zabraknąć czegoś dla ochłody, np. lodów tajskich, czy lemoniady molekularnej, podawanej na ciekłym azocie. Organizatorzy przygotowali w ofercie także pyszności dla łasuchów - hiszpańskie ciasteczka churros czy gofry bąbelkowe. Wielu skosztowało je z apetytem, w szczególności dzieci.
W sobotę (24 czerwca) food trucki czynne będą do godz. 21, natomiast w niedzielę (25 czerwca) organizatorzy zlotu zapraszają w godz. 12-20.
