MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kolor. Ciemny kolor pieczywa nie zawsze świadczy o tym, że...
fot. Pixabay

To warto wiedzieć o pieczywie. Z otrębami mąka traci większość witamin i błonnika

Kolor. Ciemny kolor pieczywa nie zawsze świadczy o tym, że zostało ono przygotowane z pełnowartościowej mąki o dużej zawartości błonnika i substancji odżywczych. Na jego barwę może wpływać dodatek nasion, ziarna, miodu, rodzynek lub innych gatunków mąki. Z kolei, czekoladowe i rudawe zabarwienie pieczywa może świadczyć o dodatku karmelu lub słodu.

Zobacz również

Monika Sobień-Górska i Robert Górski w bibliotece w Bydgoszczy. Zdjęcia

Monika Sobień-Górska i Robert Górski w bibliotece w Bydgoszczy. Zdjęcia

W Knurowie potrącono na pasach 59-letnią pieszą

W Knurowie potrącono na pasach 59-letnią pieszą

Polecamy

Na zdrowie i coś dla „Jamesa Bonda”. Polscy naukowcy otrzymają ogromne środki

TYLKO U NAS
Na zdrowie i coś dla „Jamesa Bonda”. Polscy naukowcy otrzymają ogromne środki

Ponad 20 wykroczeń w 2h w rejonie przejść dla pieszych przy ul. Wojska Polskiego

Ponad 20 wykroczeń w 2h w rejonie przejść dla pieszych przy ul. Wojska Polskiego

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz