1 z 7
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay
Szpinak jest bogatym źródłem witamin: C, A, E, K i B6, pomaga obniżać zły cholesterol, opóźnia starzenie się organizmu, przyspiesza metabolizm i spowalnia procesy spalania tłuszczu, przez co świetnie sprawdza się w diecie.
Kto jeszcze nie powinien jeść szpinaku? Zobacz >>>
2 z 7

Zawarty w szpinaku kwas szczawianowy wypłukuje wapń. Z tego powodu osoby cierpiące na kamicę nerkową lub schorzenia dróg moczowych nie powinny jeść szpinaku, bowiem szczawian wapnia zwiększa produkcje kamieni nerkowych.
Kto jeszcze nie powinien jeść szpinaku? Zobacz >>>
3 z 7

Osoby cierpiące na osteoporozę powinny wykluczyć szpinak w swojej diecie.
4 z 7

Osoby chorujące na reumatyzm powinny wykluczyć szpinak w swojej diecie.