5 z 15

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Miedź, która znajduje się w kiwi, jest składnikiem odżywczym, który współdziała z żelazem, tworząc czerwone krwinki, wspiera zdrowe kości, nerwy i funkcje odpornościowe oraz pomaga we wchłanianiu żelaza.
6 z 15

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Kiwi jest źródłem pewnej ilości witaminy E, która wspomaga układ odpornościowy
7 z 15

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
W kiwi nie brakuje także kwasu foliowego, który pomaga organizmowi w tworzeniu zdrowych czerwonych krwinek i zapobiega wadom wrodzonym u płodu
8 z 15

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Spożycie witaminy C (kiwi jest bogate w witaminę C) jest pomocne w zmniejszaniu nasilenia stanów takich jak zapalenie kości i stawów, reumatoidalne zapalenie stawów i astma