1 z 15
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Kiwi to małe owoce, które mają dużo smaku i wiele korzyści zdrowotnych. Ten owoc dostępny jest niemal przez cały rok. Idealnie nadaje się do koktajli, ciast czy zjedzenia na "surowo". Owoc ten można bardzo długo przechowywać. Zobaczcie, co dzieje się z organizmem, gdy jemy te owoce. Kto powinien jeść, a kto unikać kiwi?
2 z 15

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Kiwi jest niezwykle bogate w witaminę C. Zawartość witaminy jest bardzo wysoka (90%!) nawet po półrocznym przechowywaniu owoców.
3 z 15

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Kiwi pomaga w obniżaniu złego cholesterolu oraz zbyt wysokiego ciśnienia krwi.
4 z 15

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Kiwi zawiera m.in. witaminę K i E oraz potas, magnez i kwas foliowy.