
Nadciśnienie, problemy z żołądkiem i jelitami, nietolerancja glutenu - te i inne choroby nie są zwolennikiem chleba w diecie. Zobacz, jakie są skutki jedzenia pieczywa dla naszego organizmu!
Szczegóły na kolejnych slajdach >>>

Z pieczywa drożdżowego powinny zrezygnować osoby, które mają uczulenie na drożdże lub zdiagnozowaną grzybicę.
Chleb uważany jest za produkt, który sprawia, że jesteśmy szybko i na długo nasyceni. Niestety skutki jego nadmiernego spożywania niosą znacznie większe konsekwencje dla zdrowia.
Jedzenie chleba może również doprowadzić do rozwoju cukrzycy, nadciśnienia, a nawet do stanów zapalnych organizmu
>>>

Warto wspomnieć, że dieta dla osób zmagających się z problemami z żołądkiem powinna być bogata w produkty zbożowe, takie jak pieczywo pszenne, razowe, a także i kasze.
Również osoby z celiakią powinny unikać chleba. Ich układ odpornościowy nie reaguje prawidłowo na spożywany gluten, z którego bogactwa słynie chleb.

Dopadła cię nagła wysypka? Wine za to może ponosić dieta, której jednym z czołowych składników jest chleb!
Jak alarmują specjaliści, wysypka na skórze nie musi mieć podłoża dermatologicznego, czy wirusowego. Winowajcą może okazać się chleb, którego spożywanie dla osób z celiakią może skończyć się wysypką skórną.