
Zminimalizuj szkodliwe konserwanty
Do szkodliwych konserwantów zalicza się azotyny. Znajdują się one w kiełbasie, mięsie i szynce w puszce. Są również w składzie gotowych przetworów mięsnych.

Ważnym elementem jest zakwaszanie organizmu. Oprócz tego należy stosować ostropest i odbudowywać florę bakteryjną. Możemy to osiągnąć przez stosowanie probiotyków, kiszonek i jedząc płatki owsiane.

Pij 2-3 razy w tygodniu smoothie
Zielone, żółte, pomarańczowe i czerwone smoothie mają różne właściwości:
Zielone wspiera cały organizm. Jedną z propozycji jest połączenie kiwi i szpinaku.
Żółte przyczynia się do poprawy pracy jelit. Idealnym połączeniem będzie banan z mango.

Pij 2-3 razy w tygodniu smoothie
Zielone, żółte, pomarańczowe i czerwone smoothie mają różne właściwości:
Pomarańczowe zadba o polepszenie naszego wzroku. Możemy dodać do niego ananasa oraz pomarańcze.
Czerwone sprawia, że nasze serce jest silniejsze. Dobrym połączeniem będą porzeczki i borówki.