1 z 9
Przewijaj galerię w dół

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Makarony dodajemy do zup, sosów czy zapiekanek. To sposób na szybki obiad. Niestety nie każdy powinien jeść makarony. Zobaczcie, kiedy powinniśmy zrezygnować z jedzenia makaronów.
Lista osób, które powinny unikać jedzenia makaronu na kolejnych zdjęciach >>>
2 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Najsmaczniejszy i najzdrowszy makaron to ten ugotowany al dente. Warto wiedzieć, że im dłużej gotujesz pastę, tym bardziej wzrasta jej indeks glikemiczny. Wówczas osoby z cukrzycą powinny na niego uważać.
3 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Makaronu jajecznego nie powinny również spożywać osoby, które zmagają się z uczuleniem na białko znajdujące się w kurzych jajkach.
4 z 9

fot. pixabay/zdjęcie ilustracyjne
Makaron pełnoziarnisty nie jest polecany osobom, które walczą ze stanami zapalnymi jelit,