W piątek, 29 kwietnia w lokalu przy ul. Poznańskiej 8 odbędzie się wielkie otwarcie Warzelni Piwa Bydgoszcz - jedynego browaru restauracyjnego w naszym regionie. W tym przybytku niewątpliwej rozkoszy na bieżąco warzone będzie niepasteryzowane piwo z naturalnych składników, według tradycyjnych receptur. W bydgoskiej warzelni odnajdą się jednak nie tylko piwosze.
<!** Image 2 align=none alt="Image 171012" >
Miłośnicy wina znajdą tam specjalistyczny sklep/winiarnię/café z wine barem, a w nim ponad 300 gatunków win z całego świata. Jeśli wybór Was przytłoczy, nie martwcie się - profesjonalny sommelier chętnie Wam pomoże w doborze odpowiedniego trunku.
<!** reklama>
W lokalu do wyboru będą 4 rodzaje Menu: dedykowane do piwa, do wina, Menu Restauracji indyjskiej Divali oraz sezonowe/grillowe menu dostępne na tarasach Warzelni Piwa z widokiem na piękną Wyspę Młyńską.
Podczas piątkowego otwarcia Warzelni Piwa Bydgoszcz skosztować będzie można dwóch rodzajów piwa: Koźlaka Bydgoskiego – mocnego piwa warzonego ze słodu jęczmiennego oraz jasnego piwa Pszenicznego Młyńskiego, o charakterystycznym zapachu bananowo-goździkowym, z nutą cynamonu oraz aromatycznego chmielu.
By atmosfera otwarcia była jeszcze gorętsza, gościom degustującym browarnicze przysmaki przygrywać będzie DJ Seb Brandt. W sobotę atrakcją wieczoru będzie występ Teatru Ognia Fenix przy muzyce DJ’a Yaki.
Piątkowe wielkie otwarcie Warzelni Piwa Bydgoszcz rozpocznie się o godz. 18. Sobotnia impreza połączona z ognistym performancem ruszy o godz. 21.
