W Jeziorze Wądzyńskim żyją m.in. takie gatunki ryb, jak leszcze, szczupaki, okonie sandacze czy węgorze. Nie bez powodu wody te uważane są przez wędkarzy za jedno z najlepszych łowisk w okolicy. Korzystając z tych naturalnych zasobów w nowym odcinku Smaków Kujaw i Pomorza pokażemy dziś, jak smacznie przyrządzić sandacza zapiekanego w sosie pomidorowym.
Sandacz zapiekany w sosie pomidorowym
- Filet z sandacza
- Pieprz cytrynowy CYKORIA
- Przyprawa do ryb morskich i owoców morza CYKORIA
- Olej
- Sól
- Łyżka masła
- Cebula
- Łyżka musztardy
- Kieliszek ouzo
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego POLSKIE PRZETWORY
- 200 ml soku pomidorowego POLSKIE PRZETWORY
- 2 ząbki czosnku
- Odrobina liści selera naciowego
- Por
- 100 ml śmietany
- Pieprz czarny CYKORIA
- Koperek
- Liście szpinaku
- Mozzarella
- Cytryna
Partnerem odcinka jest:
Polskie Przetwory
Półwysep Wądzyn
Cykoria
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Opozda podjęła decyzję w sprawie Vincenta. Królikowski nie ma tu nic do gadania
- Ostrzegamy: Daniel Martyniuk znowu "śpiewa". Ekspertka wysyła go na oddział
- Dawno niewidziana Szostak na imprezie. Bardzo się zmieniła [ZDJĘCIA]
- Roksana Węgiel i Kevin Mglej wezmą nowy ślub! Sensacyjne szczegóły tylko u nas