W Jeziorze Wądzyńskim żyją m.in. takie gatunki ryb, jak leszcze, szczupaki, okonie sandacze czy węgorze. Nie bez powodu wody te uważane są przez wędkarzy za jedno z najlepszych łowisk w okolicy. Korzystając z tych naturalnych zasobów w nowym odcinku Smaków Kujaw i Pomorza pokażemy dziś, jak smacznie przyrządzić sandacza zapiekanego w sosie pomidorowym.

Sandacz zapiekany w sosie pomidorowym
- Filet z sandacza
- Pieprz cytrynowy CYKORIA
- Przyprawa do ryb morskich i owoców morza CYKORIA
- Olej
- Sól
- Łyżka masła
- Cebula
- Łyżka musztardy
- Kieliszek ouzo
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego POLSKIE PRZETWORY
- 200 ml soku pomidorowego POLSKIE PRZETWORY
- 2 ząbki czosnku
- Odrobina liści selera naciowego
- Por
- 100 ml śmietany
- Pieprz czarny CYKORIA
- Koperek
- Liście szpinaku
- Mozzarella
- Cytryna
Partnerem odcinka jest:
Polskie Przetwory
Półwysep Wądzyn
Cykoria