Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Beata Rybacka przesłała na konkurs recepturę na mieszankę...
fot. www.pixabay.com

Robisz dżem nie do podrobienia? Wekujesz lokalne dary jesieni? Poznaj receptury innych i podziel się przepisem. Trwa konkurs

Beata Rybacka przesłała na konkurs recepturę na mieszankę lokalnych, kiszonych warzyw, którymi przez całą zimę zajadają się jej domownicy. Przepis wydaje się prosty i szybki, a proporcje warzyw można dobrać samemu – według uznania.
- Kalafior, paprykę, brokuły, ogórki myjemy. Warzywa kroimy (poza ogórkami). Dodajemy koper, czosnek, gorczycę, chrzan. Zalewamy solanką (łyżka soli na litr wody) – wyjaśnia pani Beata.
Reszta w słoiku zadzieje się sama. Już po paru dniach można cieszyć się smakiem kiszonych warzyw.

Zobacz również

Probierz widział? Przyszły kadrowicz dobił drużynę Casha w Lidze Konferencji

Probierz widział? Przyszły kadrowicz dobił drużynę Casha w Lidze Konferencji

Katowiccy strażacy interweniowali przy... paczkomacie. Było podejrzenie bomby!

Katowiccy strażacy interweniowali przy... paczkomacie. Było podejrzenie bomby!

Polecamy

Wszystko, co musisz wiedzieć o sadzeniu dalii. Sprawdź!

Wszystko, co musisz wiedzieć o sadzeniu dalii. Sprawdź!

Założyła sztuczne rzęsy i oślepła. Jej oko zmieniło kolor

Założyła sztuczne rzęsy i oślepła. Jej oko zmieniło kolor

Pijany kierowca uszkodził przyłącze gazowe w Nakle. Ewakuowano mieszkańców

Pijany kierowca uszkodził przyłącze gazowe w Nakle. Ewakuowano mieszkańców