9 z 10
Przygotowanie:...
fot. pixabay.com

Chleb bez wyrabiania

Przygotowanie:
1. Wszystkie suche składniki zalać połową litra ciepłej wody (nie musi być przegotowana) i dobrze wymieszać łyżką. Przykryć ściereczką i zostawić na 20 minut w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.

2. Po upływie 20 minut ciasto ponownie wymieszać i pozostawić do wyrośnięcia, tym razem na 40 minut.

3. Po 40 minutach wrośnięte ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki i od razu wstawić do gorącego piekarnika. Piec przez 60 minut w temp 220 st. z termoobiegiem bez górnej grzałki.

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Poznaliśmy Menedżerów Roku 2024 Województwa Śląskiego. Oni budują przyszłość regionu

TYLKO U NAS
Poznaliśmy Menedżerów Roku 2024 Województwa Śląskiego. Oni budują przyszłość regionu

Nowy sezon Bydgoskich Klasyków. Takie pojazdy pojawiły się na pierwszym spotkaniu

Nowy sezon Bydgoskich Klasyków. Takie pojazdy pojawiły się na pierwszym spotkaniu

Polecamy

Joanna Kołaczkowska walczy z nowotworem. Kabaret Hrabi prosi o wsparcie dla artystki

Joanna Kołaczkowska walczy z nowotworem. Kabaret Hrabi prosi o wsparcie dla artystki

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Venom przejmuje Avengersów! Efekty tej fuzji są widowiskowe

Aktywnie uczcili urodziny Bydgoszczy. Na mecie na biegaczy czekał tort - zdjęcia

Aktywnie uczcili urodziny Bydgoszczy. Na mecie na biegaczy czekał tort - zdjęcia