
Słodkie kulki
Przygotowanie:
1. Z cukru, orzechów, czekolady, kakao, jajek i cynamonu zagnieść ciasto.
2. Formować z ciasta kulki dłońmi oprószonymi cukrem.
3. Kulki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczyć.
4. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 160 st. C. ok. 15 minut.

Marcepanowe gwiazdki
Składniki:
• 20 dag marcepanu,
• 3 białka,
• 30 dag cukru pudru,
• łyżeczka cynamonu,
• 20 dag zmielonych orzechów laskowych,
• 20 dag zmielonych migdałów.
Na glazurę:
• 1 białko,
• cukier puder,
• sok z cytryny.
Sprawdź, jak przygotować Marcepanowe gwiazdki ▶▶

Marcepanowe gwiazdki
Przygotowanie:
1. Zagnieść ciasto z podanych składników.
2. Ciasto cienko rozwałkować i wykrawać ciasteczka za pomocą foremki.
3. Wymieszać białko, cukier puder i sok z cytryny, aby powstała jednolita masa, a następnie posmarować nią ciasteczka.
4. Piec 10-15 minut w temperaturze 175 st. C.

Chrupiące ciasteczka
Składniki:
• 25 dag masła,
• 18 dag cukru,
• 2 jajka,
• 1 torebka cukru waniliowego,
• 35 dag mąki,
• ½ torebki proszku do pieczenia,
• 20 dag płatków kukurydzianych,
• 10 dag posiekanej czekolady,
• 12,5 dag rodzynek do smaku.
Sprawdź, jak przygotować Chrupiące ciasteczka ▶▶