
3. Gdy owoce przestygną, dodajemy do nich miód i ponownie mieszamy. Tak jak wspominaliśmy wcześniej - jeśli są dla ciebie za kwaśne, dodaj więcej miodu.
Uwaga! Miodu nie należy dodawać do substancji powyżej 40 stopni, ponieważ straci swoje dobroczynne właściwości.

4. Teraz czas na przygotowanie naczyń, do których przelejemy nasz syrop. Słoiki lub buteleczki najlepiej dokładnie umyć, a następnie wyparzyć w piekarniku. Temperatura nie może być za wysoka. Wystarczy 100 stopni i ok. 30 minut w piekarniku.

5. Do wyparzonych słoiczków lub buteleczek przelewamy gotowy syrop. Następnie mocno zakręcamy, odwracamy do góry nogami i przykrywamy ręcznikiem lub szmatką.

6. Tak ustawione słoiczki i butelki pozostawiamy na parę dni. Po tym czasie odwracamy i patrzymy, czy nakrętki nie są wybrzuszone. Oznaczałoby to, że nie są dokładnie zamknięte.