
Syrop z malin idealnie nada się, jako dodatek do herbaty czy koktajli - szczególnie w trakcie przeziębienia. Dlatego w naszej galerii przedstawiamy wam przepis na najlepszy syrop z malin! ▶▶

Syrop z malin - składniki
Do syropu z malin będziemy potrzebować:
• 500 g malin,
• 450 g jeżyn,
• 450 ml wody,
• sok z połowy cytryny,
• 4–5 łyżek miodu (jeśli syrop będzie dla ciebie nadal za kwaśny,
możesz dodać więcej miodu – według upodobania).

Syrop z malin - przygotowanie
1. Na samym początku koniecznie umyj maliny i jeżyny. Następnie przełóż je do garnka i dodaj sok z cytryny oraz wodę. Wszystko razem zagotuj i doprowadź do wrzenia. Nie zapomnij mieszać, by nic się nie przypaliło.

2. Wszystko gotujemy ok. 20 minut. Ważne, by owoce się rozpadły, a wszystko razem zgęstniało. Odstawiamy garnek do wystygnięcia.