9 z 11
5. Na jedną część wykrojonych krążków kładziemy konfiturę...
fot. pixabay.com

5. Na jedną część wykrojonych krążków kładziemy konfiturę lub marmoladę, a drugą je przykrywamy, zlepiamy brzegi i formujemy na pączki.

6. Układamy na desce posypanej mąką lub na lnianej ściereczce. Pozostawiamy do wyrośnięcia.

10 z 11
7. Rozgrzewamy tłuszcz w płaskim rondlu i wkładamy do niego...
fot. pixabay.com

7. Rozgrzewamy tłuszcz w płaskim rondlu i wkładamy do niego pączki. Gry się zarumienią - przewracamy je i smażymy z drugiej strony.

8. Wyjmujemy łyżką cedzakową na talerz wyłożony bibułą, żeby odsączyć tłuszcz. Obtaczamy w cukrze pudrze wymieszanym z cukrem waniliowym. Smacznego!

Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Zobacz również

Aktywnie uczcili urodziny Bydgoszczy. Na mecie na biegaczy czekał tort - zdjęcia

Aktywnie uczcili urodziny Bydgoszczy. Na mecie na biegaczy czekał tort - zdjęcia

Zobacz, co działo się na pierwszych Bydgoskich Klasykach w 2025 roku

Zobacz, co działo się na pierwszych Bydgoskich Klasykach w 2025 roku

Polecamy

AI zaprojektowała naszą kuchnię. Wystarczyło zdjęcie i kilka poleceń

AI zaprojektowała naszą kuchnię. Wystarczyło zdjęcie i kilka poleceń

Tak wygląda polski elektryczny mikrodostawczak. Zadebiutował w Katowicach

Tak wygląda polski elektryczny mikrodostawczak. Zadebiutował w Katowicach

Zobacz, co działo się na pierwszych Bydgoskich Klasykach w 2025 roku

Zobacz, co działo się na pierwszych Bydgoskich Klasykach w 2025 roku