100% wołowiny, świeże warzywa, pyszny majonez i pszenna bułka... Jak tu go nie kochać?
Hamburger, bo o nim mowa, to danie nieodłącznie związane z kuchnią Stanów Zjednoczonych. Ale skąd tak naprawdę wziął się słynny burger?
Może ciężko w to uwierzyć, ale początków tego dania należy szukać nie na Dalekim Zachodzie, a w... Hamburgu. To właśnie imigranci "przenieśli" przepis do Stanów Zjednoczonych. Po raz pierwszy w amerykańskiej restauracji danie przygotowano w 1838 roku.
Już wtedy burger miał swoich miłośników, ale nadal nie był zbyt popularny. Hamburgerowy rozkwit nastąpił dopiero na początku XX wieku.
28 maja obchodzimy Światowy Dzień Hamburgera, ale w Tygodniku Fordońskim świętujemy go cały miesiąc!
To wszystko dlatego że od 26 maja do 23 czerwca w każdym wydaniu Tygodnika Fordon znajdziesz zniżkę na dowolnego burgera z oferty Chillout Burger!
Oferta obowiązuje na miejscu i w dowozie do końca lipca 2018 roku. Promocje nie łączą się ze sobą.