
Poznaj pięć faktów na temat szkodliwości białego pieczywa
Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Warto więc wiedzieć, jak nie zaczynać dnia źle, jedząc produkty, które nie wpływają pozytywnie na nasz organizm. Wielu z nas dzień zaczyna od kanapek - chlebek z szynką, serem czy jajkiem to standard w wielu polskich domach. Okazuje się, że chleb to nie najlepszy pomysł na śniadanie. Jeśli wybieramy białe, pszenne pieczywo, to chyba gorzej już być nie może... Zobacz kilka ważnych faktów na temat pszennego chleba i dowiedz się, dlaczego nie powinniśmy jeść go na śniadanie.
>>>
Polecamy również:
>TOP 10 nagród Darwina. Nie uwierzysz, jak zginęli ci ludzie...
Flesz - takie są obecnie ceny paliw w naszym kraju.

Od białęgo pieczywa przybędzie Ci kilogramów
Pszenne pieczywo zawiera duże ilości cukru rafinowanego, soli, konserwantów i węglowodanów prostych. Spożywanie takiego pieczywa powoduje gwałtowny wzrost glukozy we krwi, co sprawia, że organizm zaczyna magazynować tłuszcz.
Polecamy również:
>Wylądają, jak zwykłe przedmioty, a służą do szpiegowania - zobacz!

Zjesz i... poczujesz się głodny
Zjedzenie białego chleba spowoduje, że szybko poczujemy się syci i... jeszcze szybciej zaczniemy odczuwać uczucie głodu. Wszystko to bowiem wina tego, że biały chleb nie zawiera składników odżywczych. Lepiej sięgnąć po pieczywo wieloziarniste.
Polecamy również:
>Sprawdź, czy masz depresję [TEST 9 pytań]

Może rozboleć Cię brzuch!
Białe pieczywo zawiera gluten. Jeśli zauważyłeś, że po zjedzeniu kanapek z białym pieczywem odczuwasz nieprzyjemne dolegliwości żołądkowo-jelitowe (gazy, przelewanie się w brzuchu, luźny stolec lub rozwolnienie, zgaga), lepiej zrezygnuj z jedzenia białego pieczywa na śniadanie, a najlepiej wyeliminuj go ze swojej diety.
Polecamy również:
>Dziwne i dwuznaczne nazwy samochodów? Kto wymyślił tak głupie nazwy aut? [ZDJĘCIA]