Frymark bydgoski, czyli jarmark z produktami ekologicznymi, regionalnymi i rękodziełem - jak co tydzień - odbył się przy ul. Gdańskiej 8 - na placu przy dawnym CH Drukarnia i na parterze obiektu. Wystawcy proponowali przede wszystkim smaki jesieni - świeże, sezonowe warzywa i owoce, ale także przetwory. Była okazja zaopatrzyć się w herbaty na jesienne dni. Wśród różnych rodzajów olejów, był i ten dyniowy. Jak zwykle był wybór nabiału, wędlin, przypraw czy słodkości - również w wersji bezpiecznej dla dla cukrzyków.
Arkadiusz Wojtasiewicz
W niedzielę (18.10.), jak co tydzień, w centrum Bydgoszczy ze swoimi produktami pojawili się frymarkowi wystawcy. Na straganach pojawiły się sezonowe warzywa i owoce, nie brakowało grzybów czy oleju z dyni. Coś dla siebie znaleźć mogli też miłośnicy słodkości czy rękodzieła.