https://expressbydgoski.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Na co zwracać uwagę kupując wędliny?

Dzień Dobry TVN / x-news
Szymon Starnawski
- Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) wydała, oświadczenie, w którym stwierdza, że konserwanty dodawane do szynek, które kupujemy w sklepach, są rakotwórcze - powiedziała w "Dzień Dobry TVN" Katarzyna Bosacka.

Naukowcy ciągle pracują nad mniej szkodliwymi zamiennikami, które również niwelowałyby zagrożenie pojawienia się jadu kiełbasianego w wędlinach. Czy powinniśmy całkowicie zrezygnować z szynek ze sklepu? Jak wybrać wędlinę, która zawiera w sobie możliwie najmniej konserwantów? Prowadząca program "Wiem, co jem i wiem, co kupuję" wyjaśniła też, dlaczego pieczone w domu mięso nie jest tak różowe, jak to ze sklepu.

Źródło:Dzień Dobry TVN / x-news

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

M
Max Meyer
Cokolwiek kupisz czy to kielba za11 czy to za 60zl to i tak jest ona " ulepszana" by żyło się lepiej....
Wróć na expressbydgoski.pl Express Bydgoski