Villa Toscania to restauracja położona kilka kilometrów od miasteczka Pszczew. Żeby ją odwiedzić, trzeba się udać do niej specjalnie. Ale warto to zrobić, bo to bardzo urokliwe i zielone miejsce. Niestety, od kilku lat mało kto, tu zagląda. Ponieważ, żeby gdzieś zajrzeć, trzeba wiedzieć, jak tam dotrzeć. A do tej wielkopolskiej Toskanii nie prowadzą żadne drogowskazy.
Właściciel Gustavo, rodowity Włoch, nie rozumie w czym tkwi problem. Ma nadzieję jednak, że to martwe miejsce ożywi wizyta Magdy Gessler. Tym razem, jak na Włochy przystało, nie zabraknie prawdziwej pomidorowej… wojny.
Kuchenne Rewolucje "Villa Toscania" Pszczew [MENU, OPINIE, CENY]
PRZYSTAWKI
- cielęcina z w sosie z tuńczyka
- Carpaccio z polędwicy wołowej z zieloną sałatą i parmezanem
ZUPY
- Krem ze świeżych pomidorów z kluseczkami z parmezanu i domowym pesto
DANIE PIERWSZE
- Zielone rawioli wypełnione szpinakiem i ricottą
- Spaghetti z rumianym boczkiem, jajkiem i parmezanem
- Tagliatelle z krewetkami i grzybami zaprawiane białym winem i świeżymi pomidorkami
DANIE GŁÓWNE
- Tagriote z polędwicy wołowej z rozmarynem i oliwą z oliwek
- Escalplici wieprzowe z prawdziwkami
DESER
Tiramisu
Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym
źródło: Agencja TVN/x-news