
Kuchenne Rewolucje na Pomorzu: Beka
Magda Gessler w Pucku - wówczas jeszcze w Restauracji Paradis - w ciągu kilku dni całkowicie odmieniła oblicze gastronomiczne lokalu. Najważniejszym krokiem rewolucji było wprowadzenie do menu nowe potrawy - m.in. uwielbianego przez klientów lokalu - dorsza po baskijsku z borowikami.
Przemiana restauracji przebiegała bardzo burzliwie i kosztowała Magdę Gessler ogrom pracy. Zmiana wizerunku tego miejsca przyniosła pozytywny skutek, a dorsz według przepisu słynnej restauratorki robi furorę.

Bistro na Fali
Magda Gessler odwiedziła malborską Karczmę Zamczysko i przeistoczyła ją w Bistro na Fali. Restauracja składała się z kilku pawilonów, rozległego ogródka oraz placu zabaw. Właściciel restauracji nie był w stanie utrzymać tak wielkiego terenu. Do czasu rewolucji stawiano tu na kuchnię polską. Magda Gessler przekształciła to miejsce z myślą o organizacji imprez okolicznościowych. Z tego głównie obecnie słynie to miejsce.

Bistro Zawijane
Magda Gessler prócz zmiany nazwy z "Kaskada Smaku" na "Bistro Zawijane", odmieniła całe wnętrze lokalu. Z pomieszczeń usunęła jasnozielone dodatki i ciemne meble oraz błyszczące powierzchnie. Kompletnie odmieniona została również karta menu, w której teraz można zobaczyć m.in. ryby, pierogi, naleśniki, sałatki. Goście szczególnie chwalą naleśniki z paschą i pierogi z cielęciną.

Młyn
Bytowska restauracja "Młyn" cierpiała na brak gości. Lokal świecił pustkami, a pracownicy byli znudzeni wieczną bezczynnością. Przed udziałem w programie "Kuchenne Rewolucje" Restauracja Młyn serwowała lokalną kuchnię z daniami kaszubskimi. Magda Gessler odmieniła menu chcąc aby to miejsce zasłynęło z dań z dziczyzny. Zmienił się też wystrój, wnętrze opanowały białe i jasne barwy.