
Sielska Zagroda
Nowodworskiej karczmie wiodło się bardzo źle. Rewolucja nie była prosta ale Magda Gessler postawiła "Sielską Zagrodę" na nogi. Mimo wielu przeciwności promocyjna kolacja wypadła świetnie.
Daniem, którym słynna restauratorka wypromowała restaurację jest kaczka z pieczonymi jabłkami. Strzałem w dziesiątkę okazało się również carpaccio z piersi kaczki na sałacie rzymskiej.

Sielawka
Po rewolucji Magdy Gessler menu restauracji zdominowały potrawy z ryb, z których słynie kuchnia kaszubska. W lokalu z Borowa, na ścianach pojawiły się fototapety z rybami.
Słynna restauratorka nadała temu miejscu charakter i nauczyła właścicieli jak właściwie prowadzić swój biznes. Kolacja prezentująca nowy profil tego miejsca wypadła znakomicie a goście byli zachwyceni kaszubskimi specjałami.

Dom restauracja Sztum
W niewielkim Sztumie, znajdującym się niedaleko Malborka, powstała restauracja "Przedzamcze". Zbyszek - właściciel - zainwestował w to miejsce wszystkie swoje finanse i cały zapał, z nadzieją, że dzięki temu zapewni dochody swojej rodzinie.
Restauracja przynosiła jednak tylko straty. Z pomocą przybyła Magda Gessler i odmieniła restaurację. Postawiła na pastelowy wystrój i odmienione menu. W karcie można teraz zobaczyć m.in. żeberka, pierogi, wątrobiankę, polędwicę wołową i zupy krem.

Tawerna Dominikańska
"Tawerna Dominikańska" mieści się przy Żurawiu w Gdańsku. W tej restauracji Magda Gessler musiała sobie poradzić ze zbuntowaną załogą. Nowy szef kuchni i wymagająca rewolucja przyniosly efekty.
Czołowym produktem w menu, z racji położenia Gdańska nad morzem, stały się ryby. Właściciele wcześniej nie dostrzegali w tym potencjału lecz ulegli Magdzie Gessler i nie pożałowali. Trzymają się do dziś porad restauratorki i z powodzenime prowadzą swoją restaurację nad Motławą.