Kuchenne rewolucje - Colloseum, Tychy
Restauracja Colloseum mieści się na obrzeżach Tychów. Zaledwie kilka kroków od Jeziora Paprocińskiego, w malowniczej, leśnej scenerii. Problem w tym, że nie każdy Tyszanin wybierający się w te okolice na spacer trafia właśnie do niej na włoski obiad. Goście wpadają tutaj tylko w weekend, kiedy to Colloseum zmienia się w dyskotekę. Lokalem zarządza rodzeństwo wymagająca Jola i osiem lat młodszy Michał. Niestety brat z siostrą obwiniają siebie nawzajem o bark klientów i rosnące długi.
Kuchenne rewolucje. Restauracja pod Prosiakiem - menu
W menu przygotowanym przez Magdę Gessler pojawiły się tradycyjne, śląskie dania. W karcie dań można znaleźć m.in.:
- barszcz z krokietem - 12 zł
- wodzionka - 10 zł
- galert z cebulką - 10 zł
- sandacz w sosie porowym - 47 zł
- perliczka w żurawinowej odsłonie - 41 zł
- pieczeń z szynki w sosie własnym - 35 zł
- królik w rozmarynie - 39 zł
- bryzol z polędwicy wołowej - 48 zł
- krem z pietruszki z curry - 12 zł
- sernik wiedeński w czekoladzie - 12 zł
Restauracja pod Prosiakiem. Opinie gości
Klimat tego miejsca jeszcze bardziej potęguje i tak już wysokie doznania smakowe. Pociechom bez wątpienia spodoba się przylegająca do restauracji cukiernia. Gorąco polecam.
Rewelacja. Jedzenie przepyszne, bardzo miła obsługa. Dania z wyobraźnią bardzo dobrze doprawione. Restauracja na poziomie ceny adekwatne do jakości świadczonych usług. POLECAM
Niegdyś jedna z moich ulubionych w regionie, dzisiaj idzie w stronę potrzeby powtórki „rewolucji”. Kenerki raczej mają ludzi w nosie, nie witają gości - kochane Panie to nie McDonalds. Sandacz o smaku niczego, prawie na 100% mrożonka, szkoda że za 50 PLN, deser zbyt długo przeleżał w lodówie i był suchy i przesiąknięty innymi zapachami - mocna klapa. Rozczarowanie! Dam knajpie jeszcze 1 szansę, potem zmieniam azymut. Acha - pyszny rosół...
Jedzenie super. Jednak kelnerki żenada zero zainteresowania klientem. Byłem wczoraj z ważnym klientem na obiedzie pierwsze danie drugie danie deser a kelnerka nawet nie zaproponowała nic do picia. Niech właściciele pomyślą trochę bo naprawdę nie wiem czy trzeci raz tam przyjadę gdzie wszystkim znajomym zachwalalem tą restauracje
Kuchenne rewolucje | Sezon 19 | Odcinek 6 | Zwiastun
źródło: tvn/x-news.pl
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji
- Ludzie zachwycają się bratową teścia Kondrata. Piszą jej, że ma niezwykłą urodę