
Istnieje kilka sposobów przygotowania kawy z kardamonem
Oto jeden z prostych sposobów
Składniki:
Ziarna kawy
Kardamon (ziarna lub mielony)
Instrukcja:
Zmiel kardamon, jeśli używasz całych ziaren.
Dodaj kardamon do kawy (możesz dodać około 1/4 łyżeczki na filiżankę kawy, ale można dostosować ilość do swoich preferencji smakowych).
Parz kawę w zwykły sposób, używając metody parzenia, którą lubisz (ekspres do kawy, przelewowy, french press itp.).
Ciesz się kawą z dodatkiem aromatycznego kardamonu!
Można eksperymentować z proporcjami kardamonu do kawy, aby uzyskać idealny smak zgodnie z własnymi upodobaniami.
Picie kawy z dodatkiem kardamonu może przynieść naszemu organizmowi sporo korzyści. Warto się z nimi zapoznać. Tak kawa z kardamonem wpływa na Twój organizm - zobacz na następnych slajdach >>>

Kawa z dodatkiem kardamonu jest popularna w wielu krajach Bliskiego Wschodu
Kawę z kardamonem najczęściej podaje się w takich krajach jak Arabia Saudyjska, Zjednoczone Emiraty Arabskie, Jemen i Turcja, a ponadto w Jordanii, Syrii czy Egipcie.
Picie kawy z dodatkiem kardamonu może przynieść naszemu organizmowi sporo korzyści. Warto się z nimi zapoznać. Tak kawa z kardamonem wpływa na Twój organizm - zobacz na następnych slajdach >>>