Kantyna Do stołu marsz (dawniej Ukradli talerze), Prudnik. Kuchenne rewolucje [menu, ceny, opinie]

Eliza Stimler
Eliza Stimler
Magda Gessler przeprowadziła kuchenne rewolucje w restauracji "Ukradli talerze" w Prudniku. Od teraz restauracja nazywa się Kantyna Do stołu marsz.
Magda Gessler przeprowadziła kuchenne rewolucje w restauracji "Ukradli talerze" w Prudniku. Od teraz restauracja nazywa się Kantyna Do stołu marsz. Sylwia Dabrowa
Magda Gessler ponownie wybrała się w podróż po polskich restauracjach, aby pomóc ich właścicielom. W nowym sezonie programu odwiedziła m.in. restaurację "Ukradli talerze" w Prudniku. Restauracja mieści się w zrewitalizowanych koszarach wojskowych. Otworzyło ją dwóch przyjaciół, Kamil i Daniel. Niestety gości w restauracji nie widać. Konieczna jest pomoc Magdy Gessler.

"Ukradli talerze", Prudnik. Kuchenne rewolucje

Jak czytamy na stronie programu restauracja "Ukradli talerze" mieści się w Prudniku, na terenie zrewitalizowanych koszar wojskowych, w stylowym budynku z czerwonej cegły. Otworzyło ją dwóch przyjaciół, Kamil i Daniel. Żaden z nich nie był zawodowym kucharzem, ale obaj pragnęli odmiany w życiu zawodowym. Kamil był zmęczony pracą urzędnika odpowiadającego za projekty unijne, a Daniel porzucił pracę kierowcy. Z pasji do gotowania otworzyli niewielki lokal w Nysie. Był jednak tak mały, że zabrakło w nim miejsca na zmywak. Swoje dania podawali na jednorazowych, jadalnych talerzach z otrębów. Gościom się to spodobało, a oni swoją restaurację nazwali „Ukradli talerze”. Sukcesem okazał się także catering dietetyczny, który zamawiała spora liczba osób z Prudnika.

"Ukradli talerze", Prudnik. Kuchenne rewolucje

Ponieważ ich niewielki lokal w Nysie miał ograniczone możliwości, podjęto decyzję o otwarciu drugiej, tym razem dużej restauracji „Ukradli talerze” w Prudniku. Codziennie pojawiało się tam nowe menu z innymi daniami, w którym stałe były tylko kategorie takie jak danie tradycyjne, danie wege, danie fish oraz danie fit. Lokal okazał się jednak porażką. Koszty utrzymania wynosiły kilkanaście tysięcy złotych miesięcznie. Z tego powodu restauracja została zamknięta na kilka miesięcy. Kamilowi i Danielowi trudno było pogodzić się z porażką. Po krótkiej przerwie ponownie otworzyli „Ukradli talerze”. Niestety nadal nikt tu nie zaglądał. Zdesperowani właściciele na pomoc wezwali Magdę Gessler.

Adres: Żołnierska 8, 48-200 Prudnik
Telefon: 531 899 968

Kantyna Do stołu marsz, Prudnik. Menu

Menu Magdy Gessler:

  • Pasztet wieprzowo-drobiowy, ogórek kiszony, pomidor malinowy, pieczywo żytnie, masło, koper 9 zł
  • Krem z pora z puree ziemniaczanym z koprem i bitą śmietaną 12 zł
  • Schabowy z karkówką w panierce smażony na smalcu, młode ziemniaki i mizeria 26 zł
  • Bigos z dziczyzną podawany w chlebie 26 zł
  • Galaretka piwna z koglem moglem 13 zł

Kantyna Do stołu marsz, Prudnik. Opinie

W internecie można znaleźć wiele opinii o kantynie "Do stołu marsz". Poniżej przedstawiamy niektóre opinie na temat restauracji.
Pisownia opinii oryginalna, prezentowane opinie nie zawsze są zgodne ze stanowiskiem redakcji.

Byliśmy już 3 razy i na pewno wrócimy. Porcje duże, nie rozumiem zdziwienia i niezadowolenia z takich porcji za cenę jak w innych restauracjach za 1/4 na talerzu. Danie zawsze można zjeść na pół :) Pasztetowa pycha, schabowy-tu kucharz raczej musi zwrócić uwagę na poziom "wysmażenia", raz był w punkt, następnym razem paniera czarnawo-zjarana, ale smak ok. Sałatka z polędwica mega, też zapakowana na wynos bo porcja...wiadomo. Jesienne menu-borowikowa sztos! Dorada na grilowanych warzywach zjedzona na pół, smak ryby super. Ogólnie polecam na normalny rodzinny obiad, i kasa też się zgadza a wszyscy najedzeni.

Bardzo sympatyczne miejsce i jedzonko na 6+..... Bardzo smacznie....

Średnio, zupa krem z pora dobra, schabowy w połączeniu z żylastą karkówka średnio do mnie przemawia może to rzecz gustu, generalnie jedzenie zjadliwe aczkolwiek nic specjalnego, bardzo miła obsługa.

Polecam !!! Super smaczne miejsce!!!!

Z przystawek galaretka i pasztetowa godna polecenia, zupa porowa smakowała bardziej jak pieczarkowa, ale może tak miało być mimo wszystko bardzo smaczna, schabowy-solidna porcja w dobrej cenie, co do kurczaka nadziewanego wątróbką, no cóż wątróbki nie znalazłem, a liczyłem na nią najbardziej. Ciekawe miejsce sporo przestrzeni, i szybka obsługa. Podłoga trochę się klei i niektórych to może denerwować.

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...

Magda Gessler o kolejnej edycji „Kuchennych rewolucji”

źródło: tvn

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie