
Karafka Winebar & Restaurant
ul. Jatki 3
W menu: tatar z wędzonej piersi gęsi, żołądki gęsie, wędzony filet z gęsi podawany z marynowanymi kurkami i marynowaną szalotką. 11 listopada w specjalnej ofercie dania z gęsi w oryginalnej, ale również tradycyjnej odsłonie.
poniedziałek - wtorek: 9.00 – 22.00
środa - czwartek: 9.00 – 23.00
piątek - sobota: 9.00 – 24.00
niedziela: 9.00 - 19.00

No 1 Restaurant & Wine Bar
ul. Staszica 1
W ofercie: gęsi pipek – gulasz z gęsich żołądków, udko z gęsi confit z modrą kapustą i kluskami leniwymi w sosie z pieczonych owoców.
poniedziałek: nieczynne
wtorek, środa, czwartek, niedziela: 12.00 - 18.00
piątek, sobota: 12.00 - 22.00

Hotel Bohema - Restauracja Weranda
ul. Konarskiego 9
11 listopada restauracja zaprasza od godziny 12.00.
Gęsinowe menu: smażona na gęsim tłuszczu kaszanka z gęsi z gorzką czekoladą, zupa consomme z pieczonej gęsi, tortellini z mięsem gęsi i wędzoną śliwką, konfitowane gęsie udo.
od poniedziałku do czwartku: od godziny 14.00
od piątku do niedzieli: od godziny 12.00

Restauracja Karramba
ul. Batorego 1
W menu: kaszanka z gęsimi żołądkami, rosół z żołądkami gęsimi, gulasz z gęsich żołądków.
poniedziałek: 14.00 - 23.00
wtorek, środa, czwartek: 12.00 - 23.00
piątek: 12.00 - 23.00
sobota: 12.00 - 23.00
niedziela 12.00 - 23.00