W sobotę i niedzielę (15-16 kwietnia) Wyspa Młyńska w Bydgoszczy zamieni się w prawdziwy raj dla miłośników ulicznego jedzenia. Podczas dwudniowego Festiwalu Food Trucków zjemy dania z różnych zakątków świata.
- Podczas festiwalu będzie można spróbować między innymi dań z kuchni meksykańskiej: aromatycznego burrito, quesadilli z mnóstwem pysznego, rozpływającego się sera oraz wypełnionego dodatkami po brzegi taco. Przedstawiciele kuchni azjatyckiej zaserwują pierożki jiaozi oraz pad thai z kurczakiem, wołowiną, krewetkami lub tofu - zapowiadają organizatorzy.
Nie zabraknie też burgerów, kanapek z pastrami, zapiekanek, corn dogów oraz chrupiących frytek belgijskich. Na deser polecamy hiszpańskie pączki churros, amerykańskie donuty oraz świeże owoce w czekoladzie. Każdy znajdzie coś dla siebie, niezależnie od preferencji smakowych!
Zobacz wideo: Co zrobić ze zwierzęciem przed wyjazdem na urlop?

Festiwal Food Trucków w Bydgoszczy. Co można zjeść?
Kulinarna impreza odbędzie się w sobotę, 15 kwietnia w godzinach 12-21, oraz w niedzielę w godzinach 12-20. Poniżej pełna lista food trucków, które przyjadą do Bydgoszczy:
- Jack Burger – burgery
- Wokgang – makarony z woka
- The Dumplings – azjatyckie pierożki
- Shark Truck – zapiekanki
- Wheel Meal – kuchnia tex-mex
- Food Cab – zapiekane buły
- Belgijki – duże, grube i chrupiące frytki belgijskie
- Świnki Trzy – burgery wołowe i kanapki z szarpaną wieprzowiną
- Gruzin – kuchnia gruzińska
- Churros Amigos – hiszpańskie pączki churros
- CACTUS – kuchnia meksykańska
- Arizona Pastrami – kanapki z pastrami
- Mała Odessa – ukraińskie pielmieni
- Wyciskamy – orzeźwiająca lemoniada z cytrusów
- Arepas – wenezuelskie arepy
- Zebra Burger – burgery
- Fragola – świeże owoce w czekoladzie
- Corn Dog – parówki w cieście kukurydzianym
- Pasta Truck – makarony w stylu włoskim
- Węgierska FaBryczka – tradycyjne węgierskie langosze
- Fresh Donuts – amerykańskie donuty