
Ogórki kiszone z cytryną
Chrupiące i pyszne, w pikantnej zalewie, to ostatni hit internetu! Do zaprawienia ich, oprócz ogórków i cytryny, potrzebujesz papryki, czosnku, kopru, a do zalewy: wody, soli i mielonego chili.
Orzeźwiające ogórki zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienie!

Ogórki kiszone z estragonem
Estragon to zioło, które można stosować zarówno w formie suszonej, jak i świeżej. W kuchni wykorzystywane jest jako przyprawa do mięs. Sprawdzi się jednak jako cenny dodatek do ogórków kiszonych.
>>>

Estragon ma intensywny zapach i smak. Dlatego nie należy przesadzać z jego ilością. Do słoików z ogórkami najlepiej wrzucać świeże liście tego zioła. Zaleca się około łyżeczki na każdy słoik. Dzięki temu zastosowaniu, ogórki zyskają korzenny, lekko anyżowy aromat, a ponadto będą pyszne i chrupiące. Nie stracą też koloru i nie zepsują się!