Darjan Brydż zamienia się w Zielone Drzewo. MENU, CENY, OPINIE [KUCHENNE REWOLUCJE TVN]

mik, MG-W, tripadvisor, Facebook/Zielone Drzewo
Darjan Brydż zamienia się w Zielone Drzewo. MENU, CENY, OPINIE [KUCHENNE REWOLUCJE, 27.07.2018] Kuchenne Rewolucje, kadr z programu
27 lipca na antenie TVN obejrzeć będzie można powtórkę 12 odcinka 3 sezonu popularnych Kuchennych Rewolucji. Tym razem Magda Gessler odwiedzi Bystrzyce Kłodzką i przeprowadzi kuchenne rewolucje w restauracji pod nazwą "Darjan Brydż". [Kuchenne Rewolucje, Darjan Brydż (obecnie Zielone Drzewo) Kraków 27.07.2018]. Poniżej opis kuchennych rewolucji, opinie klientów, przykładowe potrawy z menu wraz z cenami.

Darjan Brydż to pełna nazwa restauracji położonej w samym centrum urokliwej Bystrzycy Kłodzkiej. Pierwsza część nazwy to skrót od imion wspólników: Dariusza i Jana, natomiast druga została przejęta z całym lokalem. Niestety wszystko wskazuje na to, że taka nazwa wśród mieszkańców nie wywołuje pozytywnych skojarzeń, gdyż lokal świeci pustakami. Bardzo możliwe, że jest to spowodowane tym, że wieczorami do "Brydża" po prostu trudno przyjść. O 17.00 wszyscy idą do domu, a restauracja jest już nieczynna. Może to dlatego, że wystrojem lokal przypomina bardziej stołówkę szkolną, więc nocą powinna być zamknięta.

Darjan Brydż zmienia się w Zielone Drzewo. Kuchenne Rewolucje, 27 lipca 2018

Właściciele restauracji wiedzą, że coś jest nie tak, ale sami nie wiedzą w którą iść stronę. Zmienić wystrój? Trzeba. Nie zamykać do 22.00? Może. Zrewolucjonizować kuchnię? Nie wiadomo jak. Według nich tylko Magda Gessler może znaleźć lepsze odpowiedzi na te pytanie. Znana restauratorka tym razem uważnie spojrzy na ręce kelnera. Zorganizuje kolację w ciemno. A na koniec wyciągnie na wierzch fragmenty przeszłości.

Jesteście fanami "Kuchennych Rewolucji"? Zobaczcie tę galerię:

Magda Gessler: przypominamy jej najgłośniejsze Kuchenne rewolucje!

Darjan Brydż (Zielone Drzewo). Potrawy nie zachęcały... Kuchenne Rewolucje, 27 lipca 2018

Domowa kuchnia, którą chwaliła się restauracja o przedziwnej nazwie Darjan Brydż, zupełnie nie zachwyciła Magdzie Gessler. Rosół był za słony, pieczeń twarda, sos sztuczny a nie domowej roboty a kotlet de volaille w środku miał zarówno masło i... serek topiony.

Darjan Brydż zmienia się w Zielone Drzewo. Kuchenne Rewolucje, 27 lipca 2018

- Wrócimy do przeszłości tego miejsca - zapowiedziała restauratorka. - Zaoferujemy ludziom tradycyjną kuchnię tych ziem. Zmienimy też wystrój na bardziej przytulny, a nazwę restauracji na "Zielone drzewo". W menu zaproponowanym przez Magdę Gessler pojawiły się pieczone golonki na kwaszonej kapuście i szara kiełbasa. Doskonała była też sztufada z kluskami i niemiecka zupa kartoflana. Kolacja okazała się ogromnym sukcesem a znana z Kuchennych Rewolucji restauratorka nie kryła zadowolenia także trzy tygodnie później, gdy znów przybyła do dawnej restauracji Darjan Brydż z wizytą kontrolną. Jak wypadły rewolucje? Obejrzyjcie powtórkę programu! My przyjrzeliśmy się, jak działa obecnie Zielone Drzewo, jakie ma menu i ceny oraz jakie recenzje wystawiają restauracji jej klienci.

Zielone Drzewo (dawny Darjan Brydż), MENU I CENY

  • Kotlet schabowy, frytki surówka, coca cola - 12 zł
  • Kotlet mielony, ziemniaki, surówka, coca cola - 10,50 zł
  • Pierogi ruskie, coca cola - 9,50 zł
  • Domowe pierożki z kapustą i grzybami 9 zł (mała porcja), 14 zł (duża porcja)
  • Pierogi ruskie - 7 zł/11 zł (mała/duża porcja)
  • Ser smażony z frytkami i surówką - 16 zł
  • Pstrąg smażony lub gotowany - 4 zł/100g
  • Mintaj smażony - 4,9 zł/100g
  • Placki ziemniaczane - 7 zł.
  • W menu także Karkówka z kluskami, pierś kurczaka, grillowany schab, gulasz wołowy z kluskami, stek z cebulką oraz zupy (pomidorowa, rosół, żurek)

Nie zawsze Kuchenne Rewolucje idą tak, jak powinny:

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...

Zielone Drzewo (dawny Darjan Brydż), recenzje klientów

Na swojej stronie na Facebooku Zielone Drzewo może pochwalić się średnią 4,2 gwiazdki na 5 możliwych. Znaczna większość recenzji to opinie bardzo dobre i dobre. Oto kilka przykładowych (pisownia oryginalna):

  • "W restauracji Zielone drzewo poczujemy się swobodnie i miło.Jedzenie jest bardzo dobre,a to przecież najważniejsze .Polecam sztufady,kluski śląskie ,golonki,pierogi i domowe ciasta.Obsluga jest bardzo miła ,a dania podawane błyskawicznie. Wystrój może i nie jest powalający ale jedzenie domowe" - pan Filip (26 czerwca 2018)
  • Lokal swoim wyglądem zewnętrznym nie zachęca do wejścia ale ok wchodzimy Obsługa miła i uczciwa na prośbę o knedle Pani mówi proszę nie brać mrożone :) Plus dla Pani za uczciwość samo wnętrze okey lokal duży widać że ciężko utrzymać ogólnie czysto w WC nie byłem porcje duże smaczne kluski świerze surówki też okey no i pierogi porcja duża i smaczna - pan Bartosz (12 marca 2017)
  • Wystrój pozostawia wiele do życzenia e jedzenie naprawdę bardzo dobre. Stosunek ceny do jakości i porcji bardzo dobry! Polecam! - pan Karol (21 listopada 2016)
  • Długo się zastanawiałam czy zostawić recenzję.... Wróciłam do Zielonego drzewa po kilku latach pielęgnując w pamięci smak pysznych potraw jakie tam kosztowałam. Niestety dziś niewiele z tego zostało i pozostał niesmak i rozczarowanie. Przyszliśmy rodziną, głodni i pełni nadziei na pyszną strawę. Smaczne były pierogi, buraczki, zjadliwe kluski śląskie. Proszę nie polecać a najlepiej nie podawac dania pt pulpety. Podanie za cenę 22 zł kulek mięsa watpliwego pochodzenia i smakujacego jak ze szpitalnej stołówki zakrawa na kpinę. Były niezjadliwe i nawet głód nie pozwolił mi ich zjeść. Resztki litości dyktowanej tylko wspomnieniami dań sprzed lat, nie pozwalają mi publicznie powiedzieć co znaleźliśmy pod stołem, ale właściciel chcąc dalej prowadzić ten biznes powinien wypytać obsługę co dziś utylizowali. Ze smutkiem- nie polecam. - Pani Sylwia (25 września 2016)
  • Polecam,jeśli zawitasz do tego miasta to nakarmią cię w tej knajpie napewno, jeszcze raz polecam - pani Irena (14 marca 2015)

Zielone Drzewo (dawny Darjan Brydż). Opinie na TripAdvisor

Zielone Drzewo na portalu TripAdvisor zrecenzowało dotąd 4 klientów, a średnia ocena wynosi 3,5 na 5 gwiazdek. Dwie recenzje oceniają lokal i potrawy jako doskonałe, jedna jako złe i jedna ako okropne. Dwie pozytywne opinie są ostatnimi, jakie wystawiono restauracji.

Darjan Brydż zmienia się w Zielone Drzewo. Dane teleadresowe. Jak dojechać?

Adres restauracji: Okrzei 20, Bystrzyca Kłodzka
Kontakt przez mesendżera: m.me/171337392987201
Telefon: 607 089 145
Kuchnia: dania z grilla i obiady
Parkowanie: Na ulicy
Zakres cen: umiarkowanie
Specjalności: obiady, kawa i napoje

Więcej o restauracji "Pyszności Po Całości" na profilu na Facebooku

Wideo: Magda Gessler o polskich restauratorach: Ludzie nie znają podstawowych zasad gotowania

Źródło:
TVN

Uwaga, sierpień może obfitować w anomalie pogodowe. Trąby powietrza, nawałnice z gradem... Synoptycy ostrzegają. Będzie niebezpiecznie! Piszemy o tym TUTAJ

Kuchenne Rewolucje - o programie

Magda Gessler pomaga bankrutującym właścicielom restauracji w Polsce. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany. To produkcja TVN. Wyemitowano już 17. sezonów "Kuchennych Rewolucji". W sezonie premierowe odcinki nadawane są na antenie TVN w każdy czwartek o godz. 21.30. Archiwalne można oglądać na tej stronie: Kuchenne Rewolucje w internecie
Do programu zgłaszają się restauratorzy, mający problemy z utrzymaniem lokalu. W każdym odcinku Gessler odwiedza jedną restaurację. W ciągu czterech dni uczy właścicieli i personel podstaw pracy. Obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów, np. wprowadza nowe potrawy do menu, sugeruje zatrudnienie nowych osób, zmienia wystrój wnętrza, prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. Kuchenne rewolucje Magdy Gessler są adaptacją brytyjskiego programu Kitchen Nightmares, którego gospodarzem jest Gordon Ramsay.

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Podaj powód zgłoszenia

J
Jendrek

Byłem w tej restauracji 28-07-2018r. Lokal przypomina czasy PRL-u. Niestety obrusy na stole nieczyste, zabrudzone. Ceny na średnim poziomie. Nie polecam lokalu - podano mi fileta z kurczaka częściowo surowego za który niestety musiałem zapłacić. Kelnerka tylko mnie przeprosiła i obróciło to wszystko w żart. Po rewolucjach zostało tylko wspomnienie!

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3