Catering świąteczny w Bydgoszczy. Tyle kosztują potrawy na W...
Nowe trendy
Jak wynika z badania „Zmiany w zwyczajach i preferencjach świątecznych Polaków” zrealizowanego przez serwis Prezentmarzeń, coraz rzadziej rozstajemy się ze smartfonem i większość świątecznych przygotowań załatwiamy właśnie przez internet. 45 proc. respondentów przyznaje, że prezentów, pomysłów i inspiracji szuka w sieci. I że to właśnie tam robi świąteczne zakupy. 15 proc. zapytanych deklaruje również, że teraz już nawet życzenia składa sobie głównie za pośrednictwem mediów społecznościowych.
Co i gdzie, m.in., jeszcze można zamówić?
W piątek, 20 grudnia, do godziny 19 zamówienia przyjmowane są w restauracji wegetariańskiej Naturalna przy ul. Pomorskiej. Natomiast potrawy będzie można odbierać w poniedziałek popołudniu.
Wśród bożonarodzeniowych, wegetariańskich przysmaków znalazły się: seleryba, śledzie z bakłażana, pierogi ruskie z tofu, a także wege smalec i sojonez.
Zamówienia przyjmowane są też (do soboty, 21 grudnia) w sklepie garmażeryjnym Hotelu Pod Orłem przy ul. Gdańskiej. Wybór świątecznych dań jest bardzo bogaty; od zakąsek w galarecie przez dania rybne do zup i sałatek.
Miłośnicy tradycyjnych, bożonarodzeniowych dań mają jeszcze szanse na kupienie ulubionych potraw. Ale, po to, by zdobyć powinni ruszyć w drogę. Toruńska Gęsia Szyja kusi gości zupą rybną, barszczem z uszkami, rybą po grecku, kutią i tatarem z wędzonego pstrąga. Te wszystkie przysmaki można zamawiać mailowo lub telefonicznie do 21 grudnia.
Wideo: Smaki Kujaw i Pomorza odcinek 17
