
Anna Kornelia Jędrzejewska przy cennych przepiśnikach i pamiątkach przekazanych przez mieszkańców, jakie m.in. zobaczymy na wystawie „Przepis na Bydgoszcz. Kulinarne tradycje miasta i regionu” w Spichrzach nad Brdą Muzeum Okręgowego w Bydgoszczy. Otwarcie wystawy 16 grudnia 2021 r. o godz. 18. Ekspozycję będzie można zwiedzać do 27 lutego 2022 roku. Muzeum zamierza zakończyć ją tradycyjnym "śledzikiem"

A to już imbryczki z bydgoskiej firmy „Galwana”, która działa w naszym mieście w latach 1920-1925. Prawda, ze piękny? Ten i wiele innych eksponatów m.in. na zaaranżowanym stole wigilijnym z 20-lecia międzywojennego, zobaczymy na wystawie „Przepis na Bydgoszcz. Kulinarne tradycje miasta i regionu” w Spichrzach nad Brdą Muzeum Okręgowego w Bydgoszczy. Otwarcie wystawy 16 grudnia 2021 r. o godz. 18. Ekspozycję będzie można zwiedzać do 27 lutego 2022 roku. Muzeum zamierza zakończyć ją tradycyjnym "śledzikiem"

Jedne z dawnych przepiśników, jakie zobaczymy na wystawie „Przepis na Bydgoszcz. Kulinarne tradycje miasta i regionu” w Spichrzach nad Brdą Muzeum Okręgowego w Bydgoszczy. Otwarcie wystawy 16 grudnia 2021 r. o godz. 18. Ekspozycję będzie można zwiedzać do 27 lutego 2022 roku. Muzeum zamierza zakończyć ją tradycyjnym "śledzikiem"

Jedna z kulinarnych ksiąg, jaką m.in. zobaczymy na wystawie „Przepis na Bydgoszcz. Kulinarne tradycje miasta i regionu” w Spichrzach nad Brdą Muzeum Okręgowego w Bydgoszczy. Otwarcie wystawy 16 grudnia 2021 r. o godz. 18. Ekspozycję będzie można zwiedzać do 27 lutego 2022 roku. Muzeum zamierza zakończyć ją tradycyjnym "śledzikiem"